Om Bella

Bella er en husky-malamute og mulig schæferblanding, født 2014 (sterilisert).

Kan bo med barn: oppvokst med barn i hus, men trenger nå å komme til et rolig hjem uten barn.

Kan bo med hund: hun kan bo med en annen rolig og trygg hannhund om kjemien dem imellom stemmer. Bella kan være litt voldsomt i lek med andre hunder og utagerer på hunder i passeringer – særlig mindre hunder med mye pels.

Kan bo med katt: nei, jager katt.

Beskrivelse: Bella har dessverre opplevd mye leit og traumatisk i livet. Hun er en tillitsfull hund til tross for det hun har opplevd, og knytter seg raskt til nye personer. Hun har imidlertid utviklet sterk separasjonsangst, og er fryktelig redd for tillitspersonene hennes skal bli borte. Det går ann å gå ifra henne i bil så lenge det ikke blir for mye styr rundt henne. Bella er svært redd for høye lyder som torden, fyrverkeri og skudd, og det tar lang tid for henne å roe seg igjen etter slike episoder. Bella har store passeringsproblemer med andre hunder, og det er få hunder hun går overens med da hun ikke tidligere er sosialisert. Fordi Bella ikke takler kennellivet, står hun i fosterhjem. Fosterhjem har jobbet mye med henne og Bella er en helt annen hund enn hun var i starten. Likevel har hun sine utfordringer. Passeringer er spesielt utfordrende – Bella reagerer på hunder og også på enkelte mennesker. Hun føler seg utrygg på små barn og maskuline menn. Hun kan også reagere på sykler og biler som kommer brått på. Fosterhjem har jobbet mye kontaktøvelser med Bella, og så lenge man er føre var går stort sett passeringer med mennesker/sykler greit.

Bella er ellers en sjarmerende koseklump – dvs med de menneskene hun er trygg på. Hun vil aller helst sove sammen på sofaen og i senga. Hun er aktiv, oppmerksom, sjarmerende og man blir utrolig glad i Bella. Hun elsker lange turer og bading. Vi tror og hun vil trives med søksøvelser som blodspor. Bella er arbeidsom og lærevillig og vi ser stort potensiale i henne hos rett eier. Vi har jobbet iherdig de siste månedene med å finne et for alltid hjem til Bella, men ikke lykkes i å finne det rette hjemmet.

Vi søker: Et rolig og landlig hjem sammen med mennesker som har respekt for henne og hennes utfordringer. Vi tror alene hjemme trening vil ta lang tid, og tror aldri Bella vil bli komfortabel med å være alene fulle arbeidsdager. Nytt hjem må være tålmodige, kjærlige og ha rette verdier når det kommer til hund og trening (belønningsbasert/positiv forsterkning). Det bør ikke være små barn i bildet. Vi tror ikke hun vil finne roen eller trives i leilighet. Bella vil gi utrolig mye til rette personer, men nye eiere må belage seg på at Bella på mange områder er krevende, og trenger mye tilrettelegging, spesielt de første mnd. Adopsjonshjem må være innstilt på å bruke god tid på å bli kjent med Bella før evt prøveadopsjon.

Kan du tilby Bella et godt og trygt hjem?

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.