Om Bjarne

Bjarne er en chow chow født 2012.

Kan bo med barn: Bjarne er veldig flink med barn.

Kan bo med hund: ønsker å være eneste hunden i hjemmet.

Kan bo med katt: nei reagerer på katt.

Beskrivelse: Eier beskriver Bjarne som en fantastisk god kompis, som trenger masse kos! Han er en uendelig stor kosegris. Bjarne er rolig og bedagelig. Han er svært knyttet til få – og en god trøstevenn om man er litt nedfor. Bjarne beskrives som sær og selvstendig på en «katteaktig» måte. Han er glad i å gå tur, men ønsker å styre lengden på disse selv. Han syns stort sett det er bedre med flere 20 min turer enn én lang tur.

Bjarne kan signaler som gi labb, sitt og dekk – med litt varierende utførelse. Eier har utelukkende brukt positiv forsterkning i treningen, men i og med at han ikke er spesielt matmotivert har han vært litt utfordrende å belønne med godt. Samtidig har det ikke vært særlig behov for mye «oppdragelse». Bjarne har aldri ødelagt noe inne, spist på ting han ikke skal spise på, hopper ikke opp i møbler el. Han er typen som er veloppdratt uten å være oppdratt.

Bjarne har ingen gjenstander eller lyder han reagerer negativt på. Heller ikke redd fyrverkeri. Han er vant til å være alene en arbeidsdag, men er det mye støy og bevegelse utenfor kan han syns at det er litt skummelt. Han er vant til å være med på biltur og har også være med på kollektiv transport.

Bjarne er ikke vant til å gå løs utendørs. Han løper etter om han ser katt eller ville dyr og bør derfor alltid holdes i bånd. Det er litt varierende om Bjarne er omgjengelig med andre hunder, og han har hatt noen konflikter med andre hanner.

Bjarne har ikke hatt noen helseplager, foruten HD og AD som er typisk for rasen. Han har ikke vært noe plaget av dette i dag.

Befinner seg i Oslo.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Bjarne.