Om Chili

Chili er en gordon setter født 2013 som trenger nytt hjem da eier ikke har mulighet til å gi han den mosjonen og oppmerksomheten som han både fortjener og trenger. Det er også allergi i familien.

Kan bo med barn: Chili viser usikkerhet i møte med små barn, gjerne ved brå bevegelser fra barnet, hvor han reagerer med å knurre. Han skal ikke bo med/skjermes fra barn.

Kan bo med annen hund: Chili blir aggressiv i møte med andre hannhunder. Er omgjengelig med tisper.

Kan bo med katt: Nei, reagerer på katt.

Personlighet: Chili beskrives som en veldig glad og energisk hund, med mye personlighet. Han er kontaktsøkende og kosete, og innmari sosial med mennesker. Han er veldig glad i å være få være med på tur, både skogsturer og skiturer. Chili liker godt å få bruke både kropp og hode. Han er både leken og lettlært, og enormt glad i godbiter. Han kan hverdagssignaler som sitt, ligg, bli. Samt noen andre triks, som rull rundt, high five.

Chili har noen atferdsutfordringer, som begynte å utvikle seg da han var rundt ett år. Han reagerer sterkt i møte med andre hunder og må holdes tilbake. Chili er også engstelig for en del ting i hverdagen.  Han er nervøs og reagerer blant annet på høye lyder og støy, som for eksempel lyden av kjøkkenmaskiner og gressklipper. Han reagerer på dette med å løpe vekk og gjemme seg, evt prøve å bite/gnage seg gjennom dører. Roer seg fort ned når lyden stopper. Eier forsøkte å kastrere han i håp om at dette ville hjelpe, samt kontakte hundetrenere.

Chili er ellers veldig lettlært og glad i kos og samvær med familien. Han er vant til å være alene hjemme på dagen i normal arbeidstid uten problem. Han er glad i å kjøre bil, og stell som vask og neglklipp er aldri noe problem.

Fremstår som frisk. Er HD fri. Chili er kastrert.

Befinner seg i Elverum.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Chili.