Om Dandy

Dandy er en ung staffeblanding født 6/2018, som ikke har hatt den beste starten på livet.

Beskrivelse: Dandy er en leken ung hund som trenger mye aktivisering. Han er snill som et lam og lærer fort. Han kan allerede kommandoer som sitt, ligg og søk, men trenger fortsatt en del trening på innkalling. Når mye skjer rundt han mister han raskt fokus, men viser god progresjon. Han går pent i bånd og er flink i passeringer.

Dandy er redd høye lyder, som hvis man mister noe i gulvet Han krymper seg da veldig. Han er også skeptisk i møte med nye mennesker og det er viktig at dette skjer i hans tempo. Dvs at han får nærme seg og ikke motsatt og ikke får hender rett på kroppen sin. Han kan bjeffe på nye mennesker og og virke voldsom, men dette går fort over og blir bedre etterhvert som han opplever at de fleste mennesker er greie.

Dandy er som regel rolig innendørs, så fremt han føler seg trygg og har fått nok stimuli. Lekene og teppene sine vil han helst rive i biter og ha for seg selv. Han har aldri rørt teppene eller putene til menneskene sine – det er kun hans egne ting som får gjennomgå.

I lek kan Dandy bli voldsom og selv om det er lekebiting kan det være ubehagelig og gi blåmerker. Vi søker derfor fortrinnsvis etter et hjem uten barn. Det jobbes med å lære han ett av og på signal og leke på alternative måter.

Dandy elsker å få ligge i sengen med fostermor, men sover alene på nettene. Han er veldig kosete og kan bli en god familiehund med riktig trening og oppfølging.

Dandy klarer å være alene noen timer daglig, men trenger tid til å slå seg til ro i nytt hjem før dette taes gradvis.

Vi søker: hundevante mennesker som kan og vil investere mye tid i sosialisering og trening. Han vil trenge tett oppfølging i sitt nye hjem.

Befinner seg nå i fosterhjem i Bø i Telemark og utvikler seg i riktig retning for hver dag som går.

Vi tar i mot søknader allerede nå. Ved interesse kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.