Om Dante

Dante er en schæfer født 2011, som trenger nytt hjem pga helsemessige årsaker hos eier som begrenser muligheten til å gi Dante den tid, trening og aktivitet som han trenger.

Kan bo med barn: nei, Dante ønsker seg et hjem hos rolige voksne.

Kan bo med hund: Dante mangler sosialisering med hunder og ønsker seg et hjem der han kan være eneste firbeinte.

Kan bo med katt: oppvokst med katt, men jager ukjente katter.

Beskrivelse: Eier beskriver Dante som en leken hund, full av energi. Han elsker kos og oppmerksomhet. En smart hund som er sterk i viljen og vet hva han vil. Han kommer på innkalling og er vant til å gå fri. Eiere har trent han på en måte bestående av lek og oppmuntring og en god dose godbiter. Han kan signaler som sitt, ligg, bli og søk/finn. Elsker å spore/lete etter ting og bruke nesen sin og å løpe etter pinne/ball mm.

Dante kan fint være litt alene, gitt at det er til faste tidspunkter, hvis ikke kan han bjeffe og klynke litt når eiere går ut døren. Er det innen tidsrammen han er vant med forholder han seg rolig og legger seg for å sove. Han har vært med på både bilturer og offentlig transport og taklet det helt fint – men er ikke vant til det i det daglige. Han reagerer ikke negativt på andre gjenstander eller fyrverkeri.

Dante trives best når han selv har kontroll, da spesielt i situasjoner som stresser han. Han er veldig nysgjerrig men blir ofte nervøs ovenfor nye ting, lyder og mennesker og dette har eskalert mer og mer. Denne redselen gjelder i hovedsak i hjemmet. For eksempel er han ivrig etter å hilse på fremmede ute på tur, men blir vedkommende med hjem så begynner han å stresse og klynke. Nåværende eiere har overtatt han fra nær familie og forsøkt å jobbe med dette, også deltatt på kurs, men har ikke helse og kapasitet til å gi han den oppfølgingen som kreves for at Dante skal bli trygg. De mener hans nervøsitet skyldes manglende sosialisering de to første årene.

Dante har aldri vist tegn til aggressiv atferd mot mennesker. Med andre hunder har han et kroppsspråk som gjør at han fort kommer i en situasjon der han utfordrer/blir utfordret, men ingen situasjoner med skadeomfang opplevd. Han er oppvokst med katt, men har veldig lyst å leke med dem som derfor kan oppleves litt som jakt.

Dante trenger å komme til et kompetent hjem som kan gi han trygghet og god oppfølging.

Fremstår som frisk, vaksinert og fulgt opp av veterinær.

Befinner seg i Oslo.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.