Diesel er en hannhund på ni år som kom til gården høsten 2012. Han bodde hos en familie i Telemark. Familien hadde skaffet seg Diesel da han var valp, men på grunn av en episode med en forbipasserende mann, ble de etter hvert usikre på ham, spesielt da det kom et nytt familiemedlem i hus. Diesel ble derfor boende mye ute.

Vi oppfatter Diesel som en trivelig hund, men som mange schæfere, kan han reagere på enkelte folk som han oppfatter som truende. Diesel er glad i kos og oppmerksomhet og setter pris på lek og moro. Han trives også med å kjøre bil og skal visstnok være vant til katter. Da Diesel kom til gården, var han noe skeptisk til de fleste og i tillegg noe undervektig. Nå har han blitt en skikkelig gladgutt og har gått opp flere kilo.

Diesel passer best inn i en hundevant familie uten barn. Han vil nok trives best i landlige omgivelser, der huset er omgitt med noe tomt slik at han har mulighet til å bevege seg fritt. Ny eier må imidlertid være klar over at han antagelig vil varsle når folk kommer på besøk, så det bør antageligvis ikke være svært mye trafikk inn og ut i det nye hjemmet. Diesel vil imidlertid være en trofast og snill hund som vil gli inn blant de andre familiemedlemmene.

Bortsett fra å ha trukket en tann og være noe undervektig, har Diesel ingen kjente helseproblemer. I forbindelse med trekkingen av tannen ble det tatt røntgenbilder av hofter og rygg, men bildene var helt greie til schæfer å være.

Er du intr i Diesel? Send oss en mail på fod@fod.no og fortell litt om deg selv.