Ira er en schæfer tispe født 2015 år som leter etter et nytt hjem pga eiers livsituasjon. Hun har vært forsøkt omplassert, men vi ser at hun vil trives bedre i et annet type hjem og hun er derfor igjen tilgjengelig.

Kan bo med barn: Ira er vant til barn, men da hun har reagert negativt på barn ved et par anledninger søker vi nå etter et hjem uten barn.

Kan bo med hund: Ira har lenge bodd med en schæfer hann som har gått strålende. Imidlertid gjør hun utfall mot hunder hun møter på tur, og det vil være best for henne å være i et hjem som eneste hunden.

Kan bo med katt: nei, jager katt.

Beskrivelse: Eier beskriver Ira som en «typisk alfahunn» som er full av fart og energi. Hun er veldig leken og kan bli vel fiksert på pinner f.eks. Ira er vant til å være alene hjemme en arbeidsdag. Hun kan vanlig hverdagslydighet og kommer på innkalling. Ira er en hund som trenger mye stimuli både fysisk og mentalt. For noen som ønsker en brukshund, vil hun passe helt ypperlig.

Ira er ikke vant til andre hunder utover hannhunden hun har bodd sammen med og kan reagere på andre hunder. Heller ikke vant til katter, og reagerer på katter. Ira trenger å komme en hundekyndig person/par. Helst ønsker hun seg å komme til en som ikke jobber fulltid og som har tid og lyst til å jobbe litt med henne. Hun bør typisk komme til noe som ikke har annen hund eller barn og med gode uteområder, og som har overskudd og energi til lange turer og/eller lyst til å trene lydighet el.

Ira har middallergi og tidligere gått på kortison for dette. Det er ikke noe som plager henne i dag. Hun framstår som frisk, er sterilisert, røntget og har ikke HD/AD. Hun er fulgt opp av veterinær og forsikret.

Ira befinner seg i Akershus.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Ira