Om Rossa og Max

Rossa er en blandingshund født 2011 og Max en golden retriever født 2008.

Kan bo med barn: nei

Kan bo med annen hund: avhenger av kjemien dem imellom. Max går stort sett overens med de fleste, mens Rossa ikke er spesielt glad i andre tisper.

Kan bo med katt: om katten er hundevant og de introduseres gradvis.

Personlighet: Da Rossa flyttet inn på FOD-gården for snart tre år siden, var hun veldig redd og bar preg av å være mishandlet. Bare det å få på et bånd og gå tur kunne være en stor utfordring. Den første dagen hun var hos oss turte hun ikke engang å gjøre fra seg på tur, og vi kunne ikke se på henne uten at hun krympet seg sammen. Vi har jobbet mye med Rossa i tiden hun har vært på gården, og hun har gjort store fremskritt. Hun har knyttet seg veldig til enkeltpersoner og når du først har fått tilliten hennes er hun verdens mest sjarmerende vesen. Rossa elsker oppmerksomhet og vil aller helst ligge sammen med deg i både seng og sofa. Hvis du har vært ute en liten tur hilser hun deg med gledeshyl og slikking på hånden når du kommer tilbake – og legger seg på ryggen for å få kos på magen. Selv om Rossa gjør store fremskritt med de få hun stoler på, har hun fortsatt en lang vei igjen å gå for å bli trygg på andre. Hun har dessverre opplevd vold tidligere i livet og dette er antakelig noe som alltid vil prege henne til en viss grad.

I løpet av tiden på gården så har Rossa sin viktigste støttekontakt blitt Max. Max er en gladgutt som er umettelig på kos, elsker og bade og helst vil være «center of attention» hele tiden. Han er Rossa sin store trygghet som går foran og viser henne at verden er et godt og trygt sted. Max er et stort sjarmtroll som tar imot alle med logrende hale. Han er veldig glad i mat og gjør mye for en godbit. Han tar nye signaler og øvelser fort og liker å bruke hodet. Ved foring kan han vise ressursforsvar på mat. I og med at Max er en eldre herremann så trenger han å komme til noen som kan gi han en god seniortilværelse.

Vi søker: For å kunne adoptere disse to må du være villig til å legge inn mye tid og ressurser for at hundene skal bli trygg på deg. Dette innebærer mange og hyppige besøk på FOD-gården før det er aktuelt med en prøveadopsjon. Det er også en stor fordel om du ikke bor så langt unna FOD-gården slik at våre medarbeidere kan følge de tett opp i ettertid av adopsjonen. Rossa viser tydelig at menn er mye mer skummelt enn damer, og vi tror det beste for Rossa vil være å bo med en dame. Fordi Rossa får mye trygghet i å bo sammen med Max leter vi hovedsak etter noen som kan åpne hjemmet sitt for de begge to.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Rossa og Max.