Rossa er en blandingshund født 2011 som flyttet inn på FOD-gården for snart tre år siden. Da hun kom til oss var hun veldig redd og bar preg av å være mishandlet. Bare det å få på et bånd og gå tur kunne være en stor utfordring. Den første dagen hun var hos oss turte hun ikke engang å gjøre fra seg på tur, og vi kunne ikke se på henne uten at hun krympet seg sammen.

Vi har jobbet mye med Rossa i tiden hun har vært på gården, og hun har gjort store fremskritt. Hun har knyttet seg veldig til enkeltpersoner og når du først har fått tilliten hennes er hun verdens mest sjarmerende vesen. Rossa elsker oppmerksomhet og vil aller helst ligge sammen med deg i både seng og sofa. Hvis du har vært ute en liten tur hilser hun deg med gledeshyl og slikking på hånden når du kommer tilbake. Hun er i sitt ess når hun føler seg trygg og får lov til å løpe fritt i luftegården. Mellom hver løpetur kommer hun tilbake til deg og legger seg på ryggen for å få kos på magen.

Selv om Rossa gjør store fremskritt med de få hun stoler på, har hun fortsatt en lang vei igjen å gå for å bli trygg på andre. Hun har dessverre opplevd vold tidligere i livet og dette er antakelig noe som alltid vil prege henne til en viss grad. Hun viser tydelig at menn er mye mer skummelt enn damer, og vi tror det beste for Rossa vil være å bo med en dame. For å kunne adoptere Rossa må du være villig til å legge inn mye tid og ressurser for at hun skal bli trygg på deg. Dette innebærer mange og hyppige besøk på FOD-gården før det er aktuelt med en prøveadopsjon. Det er også en stor fordel om du ikke bor så langt unna FOD-gården slik at våre medarbeidere kan følge henne tett opp i ettertid av adopsjonen. Rossa får mye trygghet i å bo sammen med en annen hund, og det stilles derfor krav om et hjem som har plass til to.

Ta kontakt med oss på mail omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv hvis du tror du kan tilby Rossa et godt hjem.