Samson er en japansk akita født 2015, som må omplasseres snarest. Eier er i en vanskelig situasjon og på grunn av endret livssituasjon trenger denne flotte gutten et nytt hjem så raskt som mulig.

Eier beskriver Samson som en hund som sprer masse glede og har stor personlighet. En rolig hund – som er snill og sosial. Han elsker kos, lek og trening. Koser seg aller mest i skogen eller på fjellet hvor han ikke treffer så mange andre hunder. Samson utagerer ved passering, både på tisper og hanner. Han har noen få hunder han aksepterer og vil leke med. Han kan bo med tispe, dersom kjemien dem imellom stemmer.

Eier har oppdratt han på en mild måte med belønning som forsterkning. Han kan signaler som sitt, dekk, ligg, gå pent og innimellom «på plass». Samson går veldig fint i bånd og trekker ikke. Han kan trekke på ski – alt etter dagsformen om han er motivert for det.

Samson har vært vant til å være alene hjemme en arbeidsdag, men han er ikke vant til å være borte på besøk hos andre. Han trenger derfor å komme til noen som har god tid til å trene han gradvis på å være alene i nytt hjem/eller hos noen som er hjemmeværende. Han er vant til å være med på biltur. Han er ikke redd for lyn, torden eller raketter – og har heller ingen andre gjenstander han reagerer negativt på. Han har aldri vist antydning til ressursforsvar på mat el.

Fremstår som frisk – fulgt opp av veterinær, vaksinert og forsikret. Samson er kastrert.

Befinner seg i Asker.

Da Samson har reagert negativt på barn i huset, søker vi etter et hjem uten barn – som er rolig og stabilt, hos noen som er glad i naturen, turer i fjellet, skog og mark. Det er en fordel om du har kjennskap til rasen.

Ønsker du å adoptere Samson? Ta kontakt på omplassering@fod.no for mer informasjon  🙂