Om Silas

Silas er en border collie blanding født i 2015.

Dette er hunden for deg som liker å jobbe med hund! Silas er en fantastisk livsglad hund med enorm vilje til å lære. Han er også veldig mat-orientert og gjør veldig mye for en godbit. Han har et stort behov for mental trening, mosjon og lek. Han kan signaler som fot, på plass, sitt, dekk, sitt opp, stå, bli, avstandskommandoer (stå, sitt), slalom, snurr, high five mm.

Silas reagerer ikke noe spesielt på andre hunder og er lett å avlede. Han vil nok sette stor pris på en lekekamerat eller to dersom introduksjonen skjer på en god måte. Som de fleste hunder som har stor kapasitet og masse energi, kan Silas bikke over i frustrasjon. Dette kan gi utslag i at han ødelegger leker eller tygger på hansker, jakke ect. Silas trenger derfor en rolig og erfaren fører.

Silas liker å kjøre bil. Han klarer fint å være alene noen timer om dagen, men er ikke vant til fulle arbeidsdager. Han elsker kos og oppmerksomhet og ligger gjerne i sofaen eller på brystkassen for å kose. Silas klarer fint ha en rolig dag uten at alt for mye skjer, men skjer det lite over tid, så finner han på nye ting – for eksempel har han funnet ut hvordan han åpner dører som går både utover og innover og har en ekstremt fin teknikk på det.

Silas er kjemisk kastrert og ellers ved god helse (og en engel hos veterinær).

Silas ønsker seg en tålmodig venn som er klar for å jobbe med han og gi han tid på å utvikle seg. Han er svært hengiven til de menneskene han knytter seg til og vil gjengi all jobbing med masse kjærlighet. Han er ingen førstegangshund da han trenger mye fysisk og mental trening, men også mye trening på å slappe av. Hage eller tilgang på områder der Silas kan løpe fritt i trygge omgivelser, er en fordel. Han vil også egne seg godt for de med interesse for hverdagslydighet, rally lydighet, spor og agility.

Kan bo med barn: Silas har ved enkelte anledninger passet litt på maten og området sitt. Han er full av energi og uttrykker dette med hopp og sprett. Et hjem med små barn er derfor ikke å foretrekke.

Kan bo med hund: Silas kan fungere i hjem med andre hunder hvis de «klaffer».

Kan bo med katt: Uvisst.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.