Om Silas

Silas er en border collie blanding født i 2015.

Kan bo med barn: Da Silas kan bli litt voldsom når frustrasjon og energi «bikker over» bør han ikke bo med barn.

Kan bo med hund: Silas kan fungere i hjem med andre hunder hvis de «klaffer».

Kan bo med katt: Uvisst.

Beskrivelse: Silas er en fantastisk livsglad hund med enorm vilje til å lære. Han er også veldig mat-orientert og gjør veldig mye for en godbit. Han har et stort behov for mental trening, mosjon og lek. Han kan signaler som fot, på plass, sitt, dekk, sitt opp, stå, bli, avstandskommandoer (stå, sitt), slalom, snurr, high five mm.

Silas kan utagere mot andre hunder i passeringssituasjoner, men er lett å avlede og med god introduksjon har han hatt flere lekekamerater.

Denne gutten er veldig hengiven, men også svært krevende. Han har ved et par anledninger vist tendenser til ressursforsvar, men aldri vist dette på gården og heller ikke når han har vært på ferieturer med frivillige. Silas sin store utfordring i livet er at han kan bli veldig ivrig på tur og går over i intens lek der han tar tak i jakke, hansker eller buksebein og drar i det. Han viser positive resultater når dette trenes på, men med nye mennesker så tar det noen repetisjoner.

Silas elsker å kjøre bil. Han klarer fint å være alene noen timer om dagen, men er ikke vant til fulle arbeidsdager. Han elsker kos og oppmerksomhet og ligger gjerne i sofaen eller på brystkassen for å kose. Silas klarer fint ha en rolig dag uten at alt for mye skjer, men skjer det lite over tid, så finner han på nye ting – for eksempel har han funnet ut hvordan han åpner dører som går både utover og innover og har en ekstremt fin teknikk på det.

Silas er kjemisk kastrert og ellers ved god helse (og en engel hos veterinær).

Silas ønsker seg en tålmodig venn som er klar for å jobbe med han og gi han tid på å utvikle seg. Han er svært hengiven til de menneskene han knytter seg til og vil gjengi all jobbing med masse kjærlighet. Han er ingen førstegangshund da han trenger mye fysisk og mental trening, men også mye trening på å slappe av. Hage eller tilgang på områder der Silas kan løpe fritt i trygge omgivelser, er en fordel. Han vil også egne seg godt for de med interesse for hverdagslydighet, rally lydighet, spor og agility.

Det er viktig for oss at Silas ikke flytter for mange ganger så de som tar han inn i varmen må være klare for å jobbe med han og gi han tid til å tilpasse seg nye omgivelser. Kunne du tenke deg å bli kjent med Silas og bli hans venn for livet?

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.