Om Spike

Blandingshund, trolig vorsteh og labrador, født 2009.

Kan bo med barn: Nei

Kan bo med hund: Har i fosterhjem bodd med annen tispe. Selv om de hadde noen uenigheter var han stort sett konfliktsky. Da Spike har hatt noen dårlige erfaringer med andre hannhunder, er han skeptisk i møte med store hannhunder på tur. Han bjeffer og drar i deres retning. Spike kan ikke bo med annen hannhund, så enten sammen med en tispe (avhengig av deres kjemi) eller som eneste hund i hjemmet.

Kan bo med katt: Nei. Spike jager katt.

Personlighet: Spike har stått i fosterhjem en periode, men er nå tilbake på gården. Han gjorde store fremskritt i fosterhjem. Fosterhjem beskriver Spike som en stor (35 kg), glad, lojal og kosete gutt. Han liker å gå tur i allslags vær. Ute er han litt mer distansert (turmodus) men veldig fin å gå med. Han er sterk og kan dra godt på når han ser en katt, andre hunder, ekorn etc. Spike kan bli stresset ved mye eller støyende besøk. Han har ingen problemer med å være hjemme alene en arbeidsdag. Han liker også å kjøre bil. Han gjør ikke skade på møbler eller utstyr, men liker å ligge i stoler/sofaer. Mat forlatt på kjøkkenbenken vil bli spist. Det samme gjelder matsøppel, så det gjelder å sette opp noen barnesikringer.

Spike blir dårlig i magen av å være stressa. Han ble kastrert i juli 2018 etter at det ble funnet en kul i den ene testikkelen. I august ble det også fjernet en kul i lysken/låret. Han kom seg fort etter begge inngrepene.

Vi søker: Spike trenger å komme til noen som kan tilby et rolig hjemmemiljø. Helst landlig. Han trenger å komme til en aktiv person/familie uten barn, som også klarer å håndtere han når han blir litt ivrig. Spiker er en hund som trenger god tid på å bli kjent med nye mennesker. Interesserte i Spike må derfor være villig til å komme på gården og bli gradvis kjent med han der over en lengre periode.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Spike.