Om Tim

Tim er en blanding av labrador og puddel (fra Drøbak hundehotell) født 2015. Han omplasseres pga eiers helseplager.

Beskrivelse: Tim har vært en frisk og kvikk hund fra start. Han elsker lek og aktivitet. Han er spenstig og holder vekten sin på 22 kg (ca 50 cm i manke).

Innendørs er Tim en uproblematisk hund. Han har aldri ødelagt eller lignende. Han er en stor kosegris og slår seg godt til ro. Han er ikke vant til å være alene hjemme en arbeidsdag, men klarer fint noen få timer. Det er viktig at ny eier kan tilpasse rundt dette, og evt har mulighet til gradvis alenetrening.

Utendørs er Tim litt mer fyrverkeri. Han er veldig sosial, men kan også bli usikker i enkelte situasjoner. Står han ute i bånd og hund eller barn kommer mot han blir han usikker og gjør utfall.

Han har faste hundelekekamerater og går stort sett godt overens med de han introduseres til på riktig måte til.

Tim er ikke trent til å gå pent i bånd. Han kommer stort sett på innkalling og kan en del signaler og noen triks.

Liker godt å være med på biltur.

Tim mistrives rundt barn og vi søker derfor et hjem hos voksne. Det er viktig at ny eier kan en del om hund og hundens kroppsspråk. Tim ser ut som en kosebamse, men er en krevende hund. Han trenger å bruke hode og kropp hver dag. Ny eier må gi være villig til å gi Tim tid og trygghet og respektere hans grenser. Det er viktig at eier har kjennskap til og utelukkende bruker belønningsbaserte metoder.

Fremstår som frisk – fulgt opp av veterinær og er vaksinert.

Befinner seg i Odnes.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.