Frivillig

FOD-gården har alltid behov for flere frivillige, både hos hundene og kattene. Du bestemmer selv hvor du vil hjelpe til, men det er ingenting i veien for å hjelpe til begge steder.

Kattehuset:

Kom innom i våre åpningstider:
Mandag, onsdag og fredag: kl 1100-1300 og 1800-2100
Tirsdag og torsdag: kl 1800-2100
Helg: kl 1200-1330

Hundekennelen:
Send en e-post til frivillig@fod.no så får du informasjon om når du kan komme til oppstartssamtale.
Hundekennelen har kun åpningstid for frivillige etter avtale.
Åpningstidene for frivillige er:
Mandag- søndag 10.00-13.00 og 18.00-20.00

Hva kan jeg gjøre som frivillig?
Det viktigste arbeidet du gjør som frivillig er å tilbringe tid med dyrene. Du kan blant annet ta med hundene på tur, leke med dem i luftegårdene, kose med kattene og hjelpe til med pelsstell og andre daglige oppgaver. I tillegg kan vi trenge hjelp til annet, f.eks. klippe gress, brette tepper og rengjøre luftegårder.
Det er mye å passe på når man driver et sted som FOD-gården, og vi må derfor be alle frivillige om å følge de regler som gjelder og rette seg etter de instrukser som blir gitt.
Sikkerheten for folk og dyr er førsteprioritet hos oss.
Vårt syn er at dyrene som bor på gården skal få lov til å utfolde seg på den måten de vil. Det betyr for eksempel at hundene skal få lov til å bade i gjørmedammer, kattene skal få ligge i sofaen, og de skal få lov til å spise (nesten) så mange godbiter de selv vil. Det kan være vanskelig for dyrene å forholde seg til så mange ulike personer, og oppdragelsen av det enkelte individ skal derfor kun utføres i regi av våre faste medarbeidere.

Barn og ungdom 

Barn og ungdom er velkomne til å delta som frivillige på gården, men barn under 14 år må ha følge av voksne. Det er viktig å huske på at de fleste av hundene er forholdsvis store, og at det derfor også for større barn kan være nødvendig å ha med seg voksne på tur.