VIKTIG INFO

Til alle dere som har sendt oss søknad om adopsjon av katt de siste ukene:
Også våre adopsjoner blir påvirket av coronapandemien. For å beskytte både dere og våre frivillige og fosterhjem, må vi endre prosedyrer for godkjenningssamtaler og for besøk til kattehuset og til fosterhjem. Det betyr dessverre at ting tar lengre tid enn vanlig.

Vi håper at flest mulig har tålmodighet med oss. Vi vil ta kontakt så raskt vi har mulighet til det. Vi ønsker å fortsette med å få omplassert puser ut i nye hjem, for å kunne hjelpe de mange der ute som trenger å komme inn!

Mange lurer på hva slags katter vi har på kattehuset vårt. Vi har til en hver tid ca. 25 store og små nøster på Kattehuset, og i tillegg har vi mange katter i midlertidige fosterhjem. Noen er langhårede og noen er korthårede, noen er unge og noen er voksne. Ingen katt er helt lik en annen, alle har som vi mennesker unike og ulike personligheter. Et fellestrekk har de imidlertid: Alle ønsker seg et godt og permanent hjem!

Pågangen av folk som spør om vi kan ta ansvaret for dyr de vet er i nød, er svært, svært stor. Hver gang en katt får et nytt hjem, får vi plass til en ny, hjemløs stakkar.

Omplasseringsgebyrer:

Kattunger som er vaksinert og id-merket: kr 1000,-

Voksne katter (ca 6 mnd) som er kastrert, øremerket og vaksinert: kr 1500,-

Ta med deg legitimasjon.

Ønsker du å adoptere en katt fra oss, må du først fylle ut et spørreskjema og gjennomgå en godkjenningssamtale med en av våre frivillige. Med grunnlag i spørreskjemaet som er fyllt ut, vil vi sammen med dere finne ut hvilken katt eller katter som passer sammen med akkurat deres familie.

Grunnet stor pågang, ber vi om at du kontakter oss på mail for å avtale tid for godkjenningssamtale i forkant. Send mail til kattehuset@fod.no.

Før du anskaffer deg en katt eller flere katter bør du ha tenkt nøye gjennom en del ting:

  • Har du tid til å ha én eller flere katter? En katt er et veldig sosialt dyr. Katten trenger stell, kos, aktivisering og lek.
  • Har du råd til å ha én eller flere katter? Det koster penger å ha katt; den må ha riktig fôr, ormekurer, årlig helsesjekk hos veterinær og den må vaksineres årlig. Tar du til deg en kattunge må du sette av penger til kastrering og id-merking når katten er gammel nok (når den er ca 6 måneder). En katt kan som oss mennesker også bli syk, så du må ha økonomi til å kunne ta med katten til veterinær hvis den skulle bli syk, så den kan få behandling.
  • Har du sjekket deg (og resten av familien/samboer) for allergi? Det er bedre å gjøre det før du anskaffer deg en katt, så slipper katten å flytte så mye rundt, og du slipper å måtte gi fra deg en katt du har blitt glad i. Det er veldig stressende for en katt å måtte bytte eier og flytte ofte.
  • Har du trygge og gode utemuligheter for katten(e)? Det bør være rolige omgivelser, uten store trafikkerte veier. En bakgård i Oslo sentrum er ikke gode utemuligheter. Hvis du ikke er 100 % sikker på at du har trygge og gode uteområder katten din kan boltre seg fritt i bør du vurdere innekatter.  Vi anbefaler at man med innekatter har to sammen som kan holde hverandre med selskap – med mindre det er snakk om en voksen katt som er vant til innetilværelsen og som ikke er glad i andre katter.
  • Har du noen til å passe katten(e) når du er på ferie? Hvis ikke, har du råd til kattepensjonat?
  • Har du tenkt gjennom hvem du kan alliere deg med som kan overta ansvaret for katten(e) dersom det skulle skje deg noe?
  • Katter kan leve lenge! Når du adopterer en katt må du være forberedt på å gi den et trygt og godt hjem til den dør av alderdom. En katt kan bli 15-20 år, så du må ha den med i alle planer videre i livet. Endringer i familien, som f.eks. familieforøkelse eller flytting, skal ikke ha noe å si for kattens fremtid. Hvis du adopterer en katt som får gå ut og inn og du skal flytte, så må du flytte til et sted du vet at det er lov og trygt for katten å fortsette å gå ut og inn som den vil. Hvis du får et nytt barn i familien, er det ingen grunn til å kvitte deg med katten.
  • Vurderer du kattunge? Når det gjelder adopsjon av kattunger under 5-6 måneder må du tenke på at det er som å få en ny baby i familien. En kattunge trenger mye sosialisering og aktivisering, så det må du være sikker på at du har tid til. Vi omplasserer derfor ikke kattunger under 5-6 måneder hvis den blir alene mer enn fire timer pr dag. En kattunge må også holdes inne til den er blitt kastrert og id-merket, og en god stund etter dette. En katt utvikler ikke stedsans før den er rundt 8-12 måneder. Vi omplasserer normalt ikke kattunger under 5-6 måneder til familier med barn under 6-7 år. Dette er fordi de er veldig små og skjøre når de er så unge, og ikke tåler den røffe behandlingen de ofte kan få av små barn.  Husk alikevel at det alltid er de voksnes ansvar å passe på i samværet mellom barn og katt!