Om Bamse

Bamse er en rottweiler født 2014.

Han er leken og veldig kjærlig – en stor gutt med mye tilstedeværelse. Han elsker å trene og jobber gjerne både for godbit og leke.  Han elsker også å jobbe med dekk trekk. Bamse har et langt sterkere instinkt som gjeter enn som vokter. Han har vært i et hjem som har trent mye med han, og han har blant annet vært figurant-hund under passeringskurs. Passeringer er noe som stadig må jobbes med – spesielt mot andre hannhunder.

Eier har trent han med positiv forsterkning, med fokus på å skape en selvsikker hund.

Bamse er rolig inne – aldri ødelagt noe, bjeffer lite og har ingen lyder han reagerer negativt på. Han har bodd både i enebolig og i leilighet.  Han har veldig fin teknikk på å åpne dører, skap, søppelkasse og kjøleskap. Ny eier må derfor belage seg på å tilrettelegge med barnesikringer el.

Han er komfortabel med bilkjøring.

Bamse har vært sammen med små barn under nær overvåkning, men er ikke vant med det eller trygg i situasjonen. Han passer best hos rolig voksne som vet hva det vil si å ha en rottweiler i hus. Bamse ble tidlig i livet trent for beskyttelse så det er viktig at eier vet hvordan man jobber med dette på en god måte. Han har ikke tidligere bodd med annen hund, men hatt faste lekekamerater (tisper og kastrerte hanner). Han jager katt.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.