Om Leonidas

Leonidas, til vanlig kalt Leon, er en blanding av puddel og cocker spaniel født 2012 (14-15 kg).

Kan bo med barn: Leon er vant til, og flink med barn.

Kan bo med hund: aldri bodd med annen hund, men er omgjengelig med andre.

Kan bo med katt: nei, jager katt.

Beskrivelse: Eier beskriver Leon som en veldig glad og snill hund som liker å være sammen med alt og alle. Han holder seg nærme når vi er hjemme, og går gjerne mellom oss hvis vi er i forskjellig rom. Han er snill med barn i alle aldre og han er snill med valper. Han reagerer ikke på hester, sauer og kuer. Han er en kosehund, som er veldig glad i mennesker.

Leon er oppvokst i enebolig og passer på å bjeffe om noen kommer på eiendommen. Likevel er det full logring når det kommer besøk. Han liker å kjøre båt og er vant til å være med på biltur. Han er også vant med å være alene hjemme en arbeidsdag. Når han er alene ligger han ofte i vinduskarmen og følger med på de som går forbi. Ellers ligger han under salongbordet for å ta en blund. Han har aldri vært alene på natten. Leon er vant til rutiner. Når kvelden kommer, og hvis han synes eiere er for lenge oppe, går han ned i sengen sin under trappen (rett foran soveromsdøren) for å legge seg.

Leon kan signaler som sitt, gi labb, vent og vær så god (ved foring), innkalling, hopp, gå å legge seg, stopp, og tur – på signal for tur blir han ellevilt glad. Han er vant til å bevege seg fritt utendørs.

Leon er redd for fyrverkeri, men har ellers ingen andre gjenstander eller lyder han reagerer negativt på. Bjeffer når noen ringer på.

Leon er en selskapsgutt, og liker å være sammen med familien. Eiere føler han vil ha det bedre i en familie som er mer sammen med han enn hva de makter.

Fremstår som frisk – fulgt opp av veterinær og vaksinert. Leon veier 14-15 kg og har halvlang pels (ikke behov for klipp).

Befinner seg i Oslo.

Kontakt: omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Leon.