Om Mie

Mie er en norsk elghund tispe født 2012. Hun flyttet inn på gården juni 19, pga sterk allergi hos eier.

Kan bo med barn: Mie er vant til og trygg rundt barn, men fortrinnsvis søker vi et hjem uten barn, da Mie trenger mye trygghet og ro.

Kan bo med hund: Mie har lite interesse av andre hunder og vil nok trives best som enebarn.

Kan bo med katt: ikke tidligere bodd med katt, så uvisst.

Beskrivelse: Mie er en herlig frøken, som atferdsmessig er litt utenom det vanlige. Hun er en veldig snill og rolig hund, med en forsiktig fremtoning og tilnærming til omgivelsene rundt seg. Hun bruker lang tid på å bli trygg.

Forrige eier har hatt Mie siden hun var valp. Hun har fra starten vært svært nervøs, skvetten og engstelig, men dette har heldigvis blitt noe bedre med årene. Hun har vært med på både valpekurs og grunnkurs i hverdagslydighet. Eiere har stått på og hele tiden utfordret henne og belønnet henne for å øke hennes
selvtillit.

Mie er vant til både barn og voksne, og har fungert godt med alle. Hun trives dog best som eneste dyr. Når hun møter andre hunder på tur kan hun stivne til, og tar ikke initiativ til å hilse. Mie er en hund med veldig lite lyd og hun viser heller ikke noe jaktinstinkt.

Når Mie blir trygg er hun veldig kosete og hengiven. Hun er glad i å utforske omgivelsene ved å lukte seg frem. Hun er også veldig glad i å ligge ute i hagen og slappe av i skyggen. Her kan hun ligge lenge. Hun stortrives også med å gå turer, både lange og korte. Mie er vant til å være alene en arbeidsdag, men har nå opplevd det som belastende å flytte, og vil evt trenge gradvis alenetrening.

Når Mie er stresset eller usikker kan man ofte se dette ved at hun kan stå å trippe på samme sted, eller stå med snuten inn mot en vegg eller mot en dør. Her kan hun bli stående en god stund. Uansett hvor stresset eller nervøs hun har vært, har hun aldri vist tegn til å være aggressiv verken mot dyr eller mennesker. Veterinærbesøk er det hun er aller mest redd for. Da ønsker hun kun å flykte fra situasjonen. Mie kan ellers skvette når ting kommer brått på henne, som feks forbipasserende sykler.

Mie er fulgt opp av veterinær – vaksinert og forsikret. Hun har blitt vurdert av veterinær som litt utviklingshemmet.

For Mie søker vi et rolig og trygt hjem. Et sted der hun har en hage å slappe av i, vil være en stor fordel.  Mie vil trives best hos noen som vil ha masse selskap i en hund, men som ikke stiller store krav til at hun responderer på signaler, eller har videre interesse av å trene lydighet etc.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.