Om Mikko Vom Fichtenschlag

Mikko er en schæfer født 2013, som omplasseres pga sykdom.

Kan bo med barn: Mikko går fint sammen med barnet i huset i dag og andre barn han kjenner godt.

Kan bo med hund: han går sammen med en del andre hunder, men trenger da tilvenning først (gå tur sammen f. eks). Vil nok trives best som eneste hund, eller med tispe.

Kan bo med katt: nei, reagerer på katt.

Beskrivelse: Mikko er en hund med ganske mye energi. Han er godt trent i lydighet, søk og noe spor. Han kan også flere triks og er en veldig lettlært hund. Han elsker å trene lydighet og å apportere frisbee’n sin. Som belønning fungerer kong eller leke bedre en godbiter. Han er veldig glad i å bade, samt alt av vannleker. Han er vant til å være i båt.

Mikko kan reagere på «rare» mennesker eller folk som viser redsel for hunder. Han utagerer også noe på andre hunder på tur, men det ikke noe stort problem så lenge man er klar over det og leser ham underveis. Har noe vaktinstinkt i hagen og på hytta, men har aldri vært aggressiv mot noen.

Mikko er oppvokst i enebolig. Han er forsøkt i leilighet og dette fungerer ikke. Han er vant til å være alene noen timer på dagtid. Vant til å kjøre bil og være med på tog.

Mikko framstår som frisk. Han er fullvaksinert. Hoftene ble røntget etter en skade på hytta, og så helt fine ut ifølge dyrlege. Han har en litt sensitiv mage.

Mikko trenger en eier som har hatt schæfer før, som kan «lese hund» og som kan gi ham det gode livet han fortjener. Oppdretter ønsker gjerne å ha kontakt med ny eier.

Befinner seg i Skien.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.