Om Oscar

Oscar er en irish soft coated wheaten terrier født 2012.

Kan bo med barn: Oscar er ikke vant til barn og ønsker seg et hjem hos voksne.

Kan bo med hund: Har bodd med annen hund. Han er stort sett omgjengelig med tisper og kastrerte hannhunder.

Kan bo med katt: nei, jager katt.

Beskrivelse: Oscar er en evig solstråle. Han er nysgjerrig og lærevillig. Han har mye energi og elsker å leke – om sommeren er favoritten bading. Ellers elsker han å bruke hodet ved å søke etter godbiter eller gjenstander. Oscar kan hverdagslydighet og en del triks. Han slapper godt av på sofaen for kos når han har fått utløp for energien sin.

Oscar er avhengig av å ha litt plass rundt seg og liker ikke når mennesker kommer for brått på han. Han har ellers ingen gjenstander eller lyder han reagerer negativt på.

Han er vant til å være noen timer alene per dag, men bjeffer om det blir for lenge om gangen. Trives godt med å være med på biltur.

Etter å ha flyttet til Oslo har ikke Oscar funnet seg til rette. Han er mer urolig enn før, og har begynt med varselbjeffing på lyder i blokka, samt forverret seg i passering med andre hannhunder. Dette gjelder mest de som er store og mørke. Oscar ønsker seg et hjem uten barn i et rolig område der han har god plass til å løpe og leke. Vi søker etter aktive mennesker som har tid til å aktivisere han både fysisk og mentalt.

Fremstår som frisk – fulgt opp regelmessig av veterinær og er vaksinert. Rasen er allergivennlig.

Befinner seg i Oslo.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.