Om Oskar

Oskar er en (kastrert) blanding av elghund og buhund født 2014.  Omplasseres pga sykdom hos eier.

Eier beskriver Oskar som sosial og tillitsfull. Han er sprek og leken. Glad i mennesker i alle aldre. Oskar er ikke vant til å bo med barn, men er vant til at barnebarn i småbarnsalder kommer på besøk og han er tålmodig og rolig.

Oskar liker godt å være på tur. Han har ikke sikker innkallinger og er derfor ikke vant til å bevege seg fritt utendørs. Han kan ellers hverdagssignaler som sitt, ligg, gå på venstre, søke opp gjemte ting, vent og vær så god rundt mat.

Oskar har aldri tidligere bodd med annen hund, men han er omgjengelig med andre hunder han møter på tur. Han jager katter han ser ute.

Hjemme kan Oskar være litt vakthund – han varsler når det kommer folk på tomta eller når dørklokken ringer. Han er oppvokst i enebolig og en litt mer landlig tilværelse vil nok passe han bedre enn bosted midt i byen.

Oskar er vant til å være noen timer alene per dag, men ikke fulle arbeidsdager. Det er viktig at ny eier har mulighet til gradvis alenetrening, eller er hjemmeværende/kan ha han med slik at det ikke blir lange dager alene.

Han liker godt å være med på biltur.

Det er ingen gjenstander eller lyder Oskar reagerer negativt på.

Fremstår som frisk – er vaksinert.

Befinner seg i Årnes.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.