Pelle gikk hjemløs og fortvilet på Siggerud i flere måneder, og «brøt seg inn» for å stjele maten til andre katter. Da det også ble observert at han hadde et sår på halsen, ble det satt ut felle, og 4. mai gikk Pelle i fella, og ble fraktet til dyreklinikken vår, der han ble kastrert, vaksinert og idmerket, samt fikk behandling for såret.
Pelle, som veterinæren tror er ca 7 år gammel, har nok levd et hardt liv, og undersøkelser viser at han har FIV, og trenger også tannbehandling for knekte hjørnetenner, som sikkert har gitt stakkars Pellegutten mye smerter. Han er også en redd pusegutt, som neppe har opplevd så mye positivt fra oss mennesker.
Pelle får nå behandling for sine vonde tenner, og vi tar tiden til hjelp for å vise ham at vi tobente ikke vil ham noe vondt. Pelle trenger et hjem (eller fosterhjem) uten andre katter, eller med annen katt som også har FIV. Han må være innepus så han ikke smitter andre – men vil nok ønske seg et sikret uteområde når han blir tryggere, siden han har gått ute hele livet.