Om Silas

Silas er en stor border collie blanding født i 2015.

Dette er hunden for deg som liker å jobbe med hund! Silas er en  livsglad hund med enorm vilje til å lære. Han er også veldig matorientert og gjør veldig mye for en godbit. Han har et stort behov for mental trening i tillegg til mosjon og lek, men kan lett bli overstimulert og frustrert så vil trenge en eier som klarer å takle dette.

Som de fleste hunder som har stor kapasitet og masse energi, kan Silas bikke over i frustrasjon. Dette kan gi utslag i at han ødelegger leker eller tygger på hansker, jakke ect. Silas trenger derfor en rolig og erfaren fører.

Silas klarer fint å være alene noen timer om dagen, men er ikke vant til fulle arbeidsdager. Han elsker kos og oppmerksomhet og kommer gjerne opp i sofaen. Han er omgjengelig med hunder om personligheten klaffer, og han ville nok likt å få noen faste hundevenner etterhvert i nytt hjem.

Silas ønsker seg en tålmodig venn som er klar for å jobbe med han. Helst i et hjem med kun en eller to personer da han kan føle seg utrygg om det blir for mange å forholde seg til i hjemmet, han er heller ingen førstegangshund. Han synes bil trafikk er stressende så vi ser etter et hjem i rolige/landlige omgivelser uten mye trafikk og tette passeringer. Hage eller tilgang på områder der Silas kan løpe fritt i trygge omgivelser er en fordel.

Silas har ved enkelte anledninger voktet litt på maten og området sitt. Han er også full av energi og uttrykker dette med hopp og sprett. Vi ser derfor etter et hjem uten barn.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.