Om Sol

Sol er en blanding av husky, engelsk setter og malamute født januar 20.

Sol ble født døv. Dette ble ikke oppdaget med det første og hun har derfor fått en start på livet der hun ble litt misforstått.

Sol er en «lykkepille på fire bein». Hun er flink til å leke på egenhånd – full av liv, kontaktsøkende og slapper godt av i fanget etter hun har fått utløp for all sin energi. Hun er matmotivert og tar allerede en del håndsignaler. Sol har hatt noen uheldige episoder med hunder tidligere, fordi hun ikke har forstått signalene. Her hos oss har hun fått flere lekekamerater og viser godt språk.

For Sol så søker vi noen som kan tilby henne en landlig tilværelse. Det er skummelt for Sol med passeringer som kommer brått på henne. Hun trenger oversikt og et område hvor det ikke skjer for mye. Hun reagerer på ting på hjul og på joggere. Innendørs er det viktig å gi henne signal om at det kommer noen feks ved å trampe og lage litt vibrering i gulvet. Det er viktig å aldri ta på henne om hun ikke har fått med seg at du er der. Vi søker derfor et hjem uten barn. Det er en stor fordel om nytt hjem har kjennskap til døve hunder.

Kontakt omplassering@fod.no for søknadsskjema, merk emnefeltet med hundens navn.