Om Spike

Spike er en blanding av labrador, engelsk setter og berner sennen, født 2009.

Kan bo med barn: Nei

Kan bo med hund: Har i fosterhjem bodd med annen tispe. Selv om de hadde noen uenigheter var han stort sett konfliktsky. Da Spike har hatt noen dårlige erfaringer med andre hannhunder, er han skeptisk i møte med store hannhunder på tur. Han bjeffer og drar i deres retning. Spike kan ikke bo med annen hannhund, så enten sammen med en tispe (avhengig av deres kjemi) eller som eneste hund i hjemmet.

Kan bo med katt: Nei. Spike jager katt.

Beskrivelse: Spike er en drøm å jobbe med, og gjør alt for en godbit. På gården har vi jobbet mye med kontaktøvelser som kontaktlyd og targetøvelser. Han har også fått prøve seg på søksarbeid (smeller/nosework), samt litt enkle triks. Dette er noe Spike synes er kjempegøy og får mye ut av. Selv om han er opptatt av å få med seg nyhetene når han er ute på tur er han lett å få kontakt med. Vi har også jobbet med øvelser som «gå fot» og «gå bak». Dette er ting han tar raskt, og han er svært oppmerksom under trening. Spike går stort sett pent i bånd, men kan reagere på andre under/katter/ekorn han treffer på tur, og er sterk. Dette er noe nye eiere må være forberedt på å jobbe med.

Spike har tidligere stått i fosterhjem en periode hvor han gjorde store fremskritt. Fosterhjem beskriver Spike som en stor (35 kg), glad, lojal og kosete gutt. Han liker å gå tur i allslags vær og er en sprek kar. Han kan bli stresset ved mye eller støyende besøk. Han har ingen problemer med å være hjemme alene en arbeidsdag. Han liker godt å kjøre bil. Han gjør ikke skade på møbler eller utstyr, men liker å ligge i stoler/sofaer. Mat forlatt på kjøkkenbenken vil bli spist. Det samme gjelder matsøppel, så det gjelder å sette opp noen barnesikringer.

Blir det for mye stress rundt Spike kan han bli dårlig i magen. Han har endel helseutfordringer.

Vi søker: Spike trenger å komme til noen som kan tilby et rolig hjemmemiljø. Helst landlig. Spiker er en hund som trenger god tid på å bli kjent med nye mennesker. Interesserte i Spike må derfor være villig til å komme på gården og bli gradvis kjent med han der.

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.