Om Tonje

Tonje er en schæfer tispe født 2011. Hun har tidligere vært et medlem av FOD familien og nå i flere år hatt et godt hjem. Pga flytting til utlandet lot det seg dessverre ikke å ta med Tonje og hun har derfor kommet tilbake til oss.

Kan bo med barn: Tonje har ikke tidligere bodd med barn, og vi søker et hjem uten.

Kan bo med hund: Tonje er introdusert for flere andre hunder, men kan være dominant. Hun vil nok best trives som enebarn.

Kan bo med katt: nei.

Beskrivelse: Tonje er godmodig flott eldre dame. Tonje slapper godt av inne, og er fort klar når det skjer noe. Hun liker å bli med på tur, men setter nå mer pris på roligere turer der hun får styre tempo litt selv. Hun er også glad i å bruke hodet sitt og har en god nese.

Tonje er vant til å være alene hjemme en arbeidsdag og liker godt å være med på biltur.

Tonje har ingen gjenstander eller lyder hun reagerer negativt på. Som schæfere flest er hun en god vakthund og sier ifra om noen nærmer seg hus eller bil. Tonje liker ikke at fremmede kommer brått på henne for å kose, og trenger noen minutter til å selv ta kontakt. Det er viktig at ny eier tar hensyn til dette.

Tonje har allergi og går på medisin samt allergifôr. Hun trenger periodevis ekstra stell i form av spesielshampo og øredråper.  Hun er ellers frisk og ved god helse.

Vi søker: rolig hjem hos voksne, helst litt utenfor bykjernen som vet hva det krever å ha en schæfer i hus.

Kan du tilby Tonje et godt hjem?

Kontakt: omplassering@fod.no for søknadsskjema. Merk emnefelt med hundens navn.