Frivillig

FOD-gården har alltid behov for flere frivillige, både hos hundene og kattene. Du bestemmer selv hvor du vil hjelpe til, men det er ingenting i veien for å hjelpe til begge steder. Vi trenger også hjelp til praktiske gjøremål!

Kattehuset:

Kom innom i våre åpningstider:
Mandag, onsdag og fredag: kl 1100-1300 og 1800-2100
Tirsdag og torsdag: kl 1800-2100
Helg: kl 1200-1330

Hundekennelen:
Send en e-post til frivillig@fod.no så får du informasjon om hvordan du kommer i gang som frivillig.
Hundekennelen har kun åpningstid for frivillige med gjennomført opplæring.
Åpningstidene for frivillige er:
Mandag- søndag 10.00-13.00 og 18.00-20.00

Hva kan jeg gjøre som frivillig?
Det viktigste arbeidet du gjør som frivillig er å tilbringe tid med dyrene. Du kan blant annet ta med hundene på tur, leke med dem i luftegårdene, kose med kattene og hjelpe til med pelsstell og andre daglige oppgaver. I tillegg kan vi trenge hjelp til annet, f.eks. klippe gress, brette tepper og rengjøre luftegårder.
Det er mye å passe på når man driver et sted som FOD-gården, og vi må derfor be alle frivillige om å følge de regler som gjelder og rette seg etter de instrukser som blir gitt.
Sikkerheten for folk og dyr er førsteprioritet hos oss.
Vårt syn er at dyrene som bor på gården skal få lov til å utfolde seg på den måten de vil. Det betyr for eksempel at hundene skal få lov til å bade i gjørmedammer, kattene skal få ligge i sofaen, og de skal få lov til å spise (nesten) så mange godbiter de selv vil. Det kan være vanskelig for dyrene å forholde seg til så mange ulike personer, og oppdragelsen av det enkelte individ skal derfor kun utføres i regi av våre faste medarbeidere.

Barn og ungdom 

Det er kun personer over 18 år som kan være frivillige på gården. Voksne frivillige kan kun etter avtale ha med barn eller ungdom. Det er kun personer over 18 år som kan holde hundene på tur.