Vi har til enhver tid mellom 20 og 30 hunder på kennelen som søker nye hjem. Foreningen opplever at majoriteten av hundene er av stor størrelse, men fra tid til annen mottar vi også hunder av mindre størrelse. Erfaringsmessig har vi flere hannhunder enn tisper, men når det kommer til alder, ser vi en forholdsvis bred spredning.

Det er en myte at omplasseringshunder skiller seg fra andre hunder; svært mange hunder kommer av trivielle årsaker som ikke er direkte knyttet til den enkelte hund. En stor andel av hundene kommer fra private hjem, og her kan det dreie seg om alt fra skilsmisse, flytting og allergi til lite gjennomtenkte hundeanskaffelser. Hvert år mottar vi også en del hunder fra politiet som har blitt plukket opp ulike plasser på Østlandet. Vi overtar også hunder gjennom Mattilsynet.

Enkelte av hundene blir boende hos oss i lang tid, og dette har ofte sammenheng med negative opplevelser med mennesker i fortiden. Disse ville ofte ha behov for særskilte ressurser og spesiell tilrettelegging, og dette er som regel hunder som ikke egner seg i den typiske familie eller i bymiljøer.