Amos

Amos er en gatemix fra Hellas, anslått til å være 4-5 år (kastrert). En familie forelsket seg i han på ferietur og i 2018 fikk han flytte til Norge.

Amos er en vakker og snill hund – en trofast og kjærlig følgesvenn for de som vil åpne hjemmet for den store bamsen.

Amos elsker å være ute og er godt pelset for all slags vær. Han er røntget og har litt «grums» i kroppen. Lange gåturer og lek med annen hund er sunt for han, men han skal unngå aktiviteter som kløv, trekk og lange løpeturer.

Amos kan reagere i passering av bil og har en lang vei å gå hva gjelder å gå pent i bånd ved syn av annen hund. Han har stort sett gått fint overens med de hundene han har blitt introdusert til på en god måte. Han kan bli litt voldsom for noen, og det gjelder å finne rett match. Han vil gjerne ha faste lekekamerater.

Amos veier over 40 kg og ny eier trenger god styrke for å holde han igjen ved behov. Han har sine egne meninger om ting – og det er lurt å ha med favoritt godbitene om han skal la seg overtale til noe han egentlig ikke har så lyst til. Amos skal til enhver tid holdes i bånd. Han tar en tur for seg selv om han får sjansen.

Amos klarer fint å slappe av alene en arbeidsdag. Han har gode manerer inne og aldri ødelagt noe.

Amos har aldri bodd med katt, men vært mye på besøk hos andre med katt. Dette har vært problemfritt. Han kan også gjerne bo med annen hund, ved rett match. Han har hatt flere golden tisper som lekekamerater. Vi søker et hjem uten barn/ungdom.  Amos ønsker seg aller helst en bolig med tilgang til skjermet inngjerdet hage, der han kan ligge ute å passe på. Han er en hund med vokt instinkt og varsler når det kommer noen i innkjørselen.

Kan du tilby Amos et godt hjem som passer kriteriene vi søker? Ta kontakt på omplassering@fod.no og fortell om deg selv og hvorfor du søker på akkurat Amos!:)

Søk om å adoptere Amos