Sol

OBS! Sol er reservert, og dermed ikke tilgjengelig for adopsjon.

Sol har vært forsøkt omplassert tidligere, men dessverre var det ingen match likevel, så nå leter vi etter Sol sitt for alltid hjem.

Sol er en blanding av 50 % husky, 25% engelsk setter og 25% alaskan malamute født januar 2020. Pels og kroppsbygning minner derimot mer om en hound.

Sol er full av liv og humor, en «lykkepille på fire bein». Hun er omgjengelig med andre trygge hunder, store som små, av begge kjønn. Katter derimot liker hun ikke. For Sol søker vi noen som kan tilby henne en tilværelse i boligfelt utenfor byen eller på landet.

Sol har som rasene hun er blandet med et høyt aktivitetsnivå. Hun trenger å få brukt seg fysisk hver dag. Hun blir gjerne med deg på løpe, ski eller sykkeltur. Vi har testet henne blant annet foran kickbike. Hun er ung, men etterhvert vil hun sikkert trives med kløv også. Hun vil trives med å bo med andre hunder, eller hvertfall ha faste lekekamerater med lik lekestil, nemlig løpe etter hverandre. Det er ønskelig at nytt hjem har en godt og sikker inngjerdet hage, eller har tilgang på det. Alternativt inngjerdet hundepark hvor man kan booke tid, så hun får leke med faste lekekamerater.

Hvis ikke Sol får brukt seg hver dag med fysisk mosjon og mental stimuli, så aktiviserer hun seg selv. Da kan det gå utover eks sofaputer, sko osv. Ellers har hun en god av-knapp innendørs. Hun ligger gjerne med hodet i fanget ditt etter dagens aktiviteter.

Sol er født døv, men det er absolutt inget handikap med dette. Tvert imot har hun utviklet de andre sansene enda bedre i mangel på hørsel. Med å ha en døv hund i hus er det viktig å vite at hun aldri kan være løs utendørs. Man bruker tegn ved innlæring, og hun kan allerede ganske mye. Hun er
veldig godbitmotivert og lærer fort. Det er også viktig at hun får med seg at du nærmer deg hvis hun eks ligger og slapper av.

Hun ønsker et hjem med et rolig innemiljø uten de minste barna, og et aktivt liv utendørs. Hun er veldig glad i bilkjøring og slapper godt av i bil. Hjemmealenetrening må man ta gradvis.

Kontakt omplassering@fod.no og fortell gjerne litt om deg selv og hvorfor du søker på akkurat Sol!:)

Søk om å adoptere Sol