Sol

Vakre gode Sol ble adoptert i våres og har nå kommet tilbake til oss pga brå endring i livssituasjon.

Hun er en blanding av 50 % husky, 25% engelsk setter og 25% alaskan malamute født januar 2020. Pels og kroppsbygning minner derimot mer om en hound.

Sol er full av liv og humor, en «lykkepille på fire bein». Hun er omgjengelig med andre trygge hunder, store som små, av begge kjønn. Katter derimot liker hun ikke.

Sol har som rasene hun er blandet med et høyt aktivitetsnivå. Hun trenger å få brukt seg fysisk hver dag. Hun blir gjerne med deg på løpe, ski eller sykkeltur. Vi har testet henne blant annet foran kickbike og i spann. Hun vil nok også kunne trives godt med å bære kløv.

Hun kan bo med annen hund ved rett match, men fungerer også fint som eneste hund. Det viktigste er at man kan sikre henne faste playdates med lekekamerater med lik lekestil, nemlig løpe etter hverandre. Det er ønskelig at nytt hjem har sikker inngjerdet hage (høye gjerder), eller har tilgang på det. Alternativt inngjerdet hundepark hvor man kan booke tid, så hun får leke med faste lekekamerater.

Hvis ikke Sol får brukt seg hver dag med fysisk mosjon og mental stimuli, så aktiviserer hun seg selv. Da kan det gå utover eks sofaputer, sko osv. Hun trenger å få trekke. Ellers har hun en god av-knapp innendørs. Hun ligger gjerne med hodet i fanget ditt etter dagens aktiviteter.

Sol er født døv, men dette er ikke et handikap for henne. Tvert imot har hun utviklet de andre sansene enda bedre i mangel på hørsel. Det er viktig at hun aldri slippes løs utendørs. Hun utredes for allergi.

Hun ønsker et hjem med et rolig innemiljø uten barn, og et aktivt liv utendørs. Hun er veldig glad i bilkjøring og slapper godt av i bil. Enkel i håndtering og hos veterinær. Hun kan med gradvis tilvenning i nytt hjem være noen timer alene i hverdagen. Ta kontakt på omplassering@fod.no og fortell litt om deg selv og hva du kan tilby Sol:)

Søk om å adoptere Sol

  • Hidden
  • Hidden