Tinka

Tinka er en retriever blanding født 2016.

Hun er en utrolig sjarmerende og glad hund som elsker å møte nye mennesker. Hun skal helst opp i ansiktet og gi en suss så snart hun møter deg.

Tinka har blitt misforstått i tidligere hjem og trenger derfor å føle mestring og kontroll. Hun har tidligere vist ressursforsvar og vokting. Dette har vi ikke sett noe av hos oss, men nytt hjem må være forberedt på å gi henne god tid til å slå seg til ro og bli trygg. Nytt hjem bør også kunne lese hundens kroppsspråk godt. Tinka skal ikke bo med barn.

Tinka er ikke tidligere sosialisert med andre hunder. Hos oss tok hun sladretrening på rekordtid og har hunder hun både leker med og går tur sammen med.  Hun vil nok likevel trives best som eneste firebente i hjemmet.

Tinka har opplevd å bli presset i håndtering og trenger derfor tid på bli trygg på situasjoner som kloklipp og veterinær. Dette jobbes med.

Vi ser etter et hjem utenfor bykjernen hos erfarne mennesker. Tinka kan være hjemme noen timer, men vi søke noen som kan jobbe med alenetrening gradvis etter flytt. Hun er en hund som vil trenge en del mental stimuli i tillegg til fysisk aktivitet – aktiviteter som spor og andre søksøvelser er midt i blinken!

Kan du tilby denne godkjenta et hjem som matcher beskrivelsen? Ta kontakt på omplassering@fod.no.

Søk om å adoptere Tinka