Det er mange som bor i blokk eller som ikke har trygge og gode områder for katten hvor den kan ferdes ute. Hvis man allikevel ønsker å ha katt, kan man da velge å bare ha katten inne.

Innekatt

Hvis man velger å ha innekatt, anbefaler vi på det sterkeste at man har to sammen. Hvis en katt går alene, kan den lett bli deprimert og ensom og utvikle atferdsproblemer. Kattene kan ikke ha vært vant med å være ute fra før av. Da vil de nemlig begynne å savne friheten og livet ute. Når man bare har kattene sine inne, krever det mer av eieren enn om kattene hadde hatt mulighet til å være ute. Først og fremst må man sørge for at katten ikke kan komme seg ut gjennom vindu eller ned fra balkong. Man må altså sikre vinduer og evt. balkong. Dette kan gjøres på flere måter, men er høyst nødvendig. Hvis man ikke har lyst å bruke hønsenetting, finnes det en slags plastnetting å få kjøpt på markedet, f.eks. kan bestilles på nettet. Den veier nesten ingenting, er fleksibel, kan klippes med saks og er billig. En katt kan smette ut av selv en liten åpning på vinduet. Dersom man har katten ute på balkongen, er det stor sannsynlighet for at den vil ramle ned dersom man ikke sikrer. Katter tenker ikke over hvor langt det er ned. Selv om kattene bare skal være inne så må de kastreres, øremerkes og vaksineres. Når man bare har kattene sine inne, er det viktig at man bruker mye tid på kos og leke masse med dem. Det finnes mange morsomme katteleker å få kjøpt. Det er også viktig å ha et klorestativ som kattene kan klore på og ligge på hvis det har flere etasjer. Man bør også ha klorebrett på veggen slik at katten slipper å kvesse klørne på sofaen. Det er viktig at man kun holder kattene inne hvis det er inne de skal tilbringe mesteparten av livet sitt. Det er ikke lurt å ha katten ute når man er på hytta for eksempel og siden å bare ha den inne når man kommer hjem. Da vil katten bli misfornøyd med tilværelsen inne.

Så lenge man bruker tid på kattene og de ikke er vant med å gå ute fra før, så kan katter ha det veldig bra som innekatter.

Kattegress er lurt å ha fremme hos innekatter i og med at de ikke får spist gress naturlig ute. Det fåes kjøpt i dyrebutikk.

Det er veldig vanlig at katter klorer og kvesser klør på møbler. Det kan forebygges ved å ha klorebrett og klorestativ lett tilgjengelig, men man må allikevel regne med at det blir gjort. Kloring på møbler osv er også en form for markering.

Det er veldig viktig å stimulere og aktivisere innekatter med lek og moro da de mister mye av det ved ikke å kunne jakte og løpe osv ute.