Vi har veldig liten kapasitet til å ta inn privateide katter, da vårt hovedfokus er å hjelpe de som er hjemløse og ikke har noen som kan ta ansvar for dem. Vi gjør derfor oppmerksom på at vi normalt tar et omplasseringsgebyr ved inntak av private katter. Dette for at inntaket ikke skal ta ressurser fra vår prioriterte oppgave som er å hjelpe de hjemløse.

Har du allergi? 

Avhengig av hvor sterk allergien er, kan følgende råd hjelpe, evt i en overgang mens du leter etter nytt hjem til pus:

  • Etabler «pusefri» sone i hus/leilighet – lukk døren til soverom så pus ikke kommer inn der
  • Vær flink med støvsuging, og børst katten ofte for at løs pels ikke flyr overalt
  • Forsøke med produktet «Petal Cleanse» som kan påføres kattens pels og som hemmer utskillelsen av allergener fra katten
  • Enkelte kan klare seg med allergimedisiner, evt homeopatiske «vaksiner» for å tåle egen katt

Våre råd for omplassering av katt:

  1. Du bør skrive en god og beskrivende annonse, og ta noen fine bilder av pus. Det er lurt å ikke bare skrive «katt gis bort pga. …», men prøve å skrive på en måte som gjør at folk stopper blikket ved annonsen.
  2. Legg ut annonse på bl.a. www.finn.no, www.dyrenett.no og www.omplassering.no
  3. Det er flere grupper på Facebook hvor du kan legge ut annonse. Du er hjertelig velkommen til å legge ut annonse på vår Facebook-side også.
  4. Dersom det er en lokalavis i ditt område, kan du be om annonse der, samt høre med dyrebutikker og dyreklinikker om du kan legge igjen annonser der.
  5. Dersom du er i akutt tidsnød for å omplassere pus, bør du bruke samme kanaler, spesielt de sosiale mediene, for å forsøke å finne en midlertidig løsning for pusen din mens du leter etter et nytt permanent hjem.  Forsøk å finne noen som kan fungere som fosterhjem for pus, mot dekning av mat/kattesand og andre kostnader.  Det er ofte enklere og mindre «farlig» enn å ta til seg en katt permanent, og kan kjøpe deg tid til å finne en løsning.  Vurder også om du for en kortere periode vil forsøke å få til en gunstig avtale med et kattepensjonat, disse kan ofte være medgjørlige dersom det er i lavsesong.

Dersom du ønsker å stå på vår venteliste for private katter, ber vi deg fylle ut spørreskjemaet under denne linken.  

Har du bilder av pus, ber vi om at du sender dem i separat mail til inntak.katt@fod.no